Str. Aleea Viorelelor nr.12 Comuna Corbu

(+4) 0735 88.10.11

Urmareste-ne

ATRACTII TURISTICE Mamaia si imprejurimi

Statiunea Mamaia

Cunoscuta statiune a rivierei romanesti. Situata in nordul litoralului, Mamaia are o pozitie privilegiata. Statiunea este alipita municipiului Constanta si desparte Lacul Siutghiol de Marea Neagra. Destinatia preferata a turistilor pe timp de vara, Mamaia a fost supusa in ultimii ani unui amplu proces de modernizare, capatand un frumos aer occidental. Palmieri, fantani arteziene spectaculoase, evenimente mondene si spectacole de senzatie, restaurante si cluburi luxoase, terase si gradini linistite, zone de promenada, parc acvatic, telegondola si centre de agrement, toate aceste facilitati fac din Mamaia o statiune a bunului-gust, distractiei si relaxarii.

Plaja Corbu

PLAJA VADU Situata la o departare de aproximativ 20 minute de mers cu automobilul din satul Vadu, pe un drum betonat si ingust, strajuit de un peisaj cu nisip acoperit de ierburi, plaja de la Vadu este inca o plaja virgina fara niciun fel de amenajare.
Este locul unde turistii cauta linistea, nisipul de scoica curat, apa marii curata. Pentru amatorii de locatii salbatice aici este locul ideal departe de aglomeratia litoralului. Trebuie sa tineti cont ca aici camparea este interzisa. Au fost instalate toalete ecologice.

Plaja Corbu este una din ultimile plaje virgine de pe Litoralul Romanesc. Este o adevarata portie de natura pura pentru cei care vor sa se bucure la modul simplu de mare, nisip si mult soare, fiind inclusa in Rezervatia Deltei Dunarii. Plaja Corbu se afla la o distanta de 8 km Nord de Statiunea Mamaia, in apropiere de Plaja Navodari. Plaja este foarte lata, neamenajata insa, fiind un amalgam de nisip fin pe alocuri amestecat cu scoici si cochilii de melci marini, apa la mal este foarte limpede, deloc adanca. Aici nu se gasesc magazine sau restaurante in apropriere si este interzisa camparea cu corturi sau cu rulote la mai putin de 100 de metri de malul apei, fiind o arie naturala, protejata.

Distractii:

  • Windsurfing si Kitesurfing
  • Sporturi cu vele.
  • Scufundari si Snorkeling
  • Pescuit Sportiv
  • Birds Watching
  • Circuite de ATV motocross si biciclism

Plaja Corbu face parte din Grindul Chituc, zona de importanta majora din punct de vedere al biodiversitatii, in mod general, si al ornitofaunei, in mod special, care este inclusa in Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii. Distanta de la Pensiunea Eclipse pana la plaja Corbu este de 3 de km.

Cetati

Cetatea Histria este o arie protejata de interes national situata in judetul Constanta, pe teritoriul administrativ al comunei Istria. Aria naturala se afla in partea estica a Dobrogei, in extremitatea nord-estica judetului Constanta, langa Lacul Sinoe, aproape de limita teritoriala cu judetul Tulcea, in apropierea drumului national DN22 care leaga municipiul Constanta de orasul Tulcea.
Aria naturala este inclusa in parcul national (rezervatie a biosferei) Delta Dunarii si reprezinta o zona naturala (pasuni, mlastini saraturate, suprafete nisipoase umede) din Podisul Dobrogei, in a carei suprafata este inclusa si cetatea greceasca Histria.
Distanta de la Pensiunea Eclipse pana la Cetatea Histria este de 20 de km .

Lacul Corbu

Comuna Corbu este strajuita in partea de vest de Lacul Corbu, separat de un dig in doua. Lacurile sunt exploatate de ferme piscicole, care organizeaza anual si concursuri de pescuit sportiv. Lacul Corbu, a fost propus si acceptat la sfarsitul anului 2011 de catre AGVPS Romania ca si pista de concurs pentru desfasurarea Campionatului Mondial de pescuit la crap, editie care are loc in premiera in tara noastra. Ca urmare a acestei decizii, organizatorul acestui Campionat in Romania a luat toate masurile necesare pentru indeplinirea tuturor cerintelor necesare impuse de FIPSed- Federatia Internationala de pescuit in ape dulci.

Grindul Chituc si Lupilor

Grindul Chituc maritim face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, fiind declarat rezervatie naturala mixta. Pentru cine nu a ajuns la Grindul Chituc, va fi greu sa isi imagineze ca in Romania poate exista un asemenea loc minunat, desprins parca dintr-un colt de rai; nisip cat vezi cu ochii, fin asa cum nu mai este altul pe intreg litoralul romanesc, marea, curata si de un albastru incredibil, pasari de diferite specii (in Grind au fost identificate 289 de specii protejate), liniste cum nu se gaseste in niciun alt loc de pe malul Marii Negre.

Grindul cuprinde: lacuri cu schimb redus de ape, acoperite partial cu vegetatie plutitoare; arii depresionare inundabile cu vegetatie hidrofila fixata, reprezentata prin comunitati de stuf si papura pajisti pe grindurile maritime joase pajisti litorale putin consolidate.

Grindul Lupilor este in apropiere de localitatea Sinoe, Judetul Constanta.Se prezinta ca o limba de pamant intre lacurile Sinoe si Zmeica.Conditii de campare in imprejurimi. Rezervatia Naturala Grindul Lupilor este caminul unui numar impresionant de specii de pasari si nu numai.Fauna este formata in principal din specii de pasari, intr-un numar impresionant, dar si din diverse specii de reptile.

Nenumarate specii de pasari tranziteaza Grindul Lupilor in perioada migratiei, zona fiind un loc important de cuibarit pentru aproximativ 300 de specii. Zona colinara este ocupata de florile de ciulin, care ofera o imagine deosebita. La Rezervatie Naturala Grindul Lupilor poti ajunge circulind pe DN 22 Constanta - Mihai Viteazu, apoi pe DJ 225 Mihai Viteazu - Sinoie pana la Canalul 2.